Young Living

De oprichter van het Amerikaanse bedrijf Young Living is D. Gary Young. In 1985 begon hij met onderzoek naar 13 essentiële oliën die hij meebracht uit Europa. In 1993 kocht hij zijn eerste boerderij, waar hij ook zelf oliën ging destilleren. En in 1994 richtte hij samen met zijn vrouw Mary in Lehi in de staat Utah het bedrijf Young Living op. Helaas is hij op 12 mei 2018 overleden. Zijn visie en missie worden echter door steeds meer mensen uitgedragen en voortgezet.

Tegenwoordig is Young Living wereldmarktleider op het gebied van essentiële oliën en aanverwante producten. Het bedrijf heeft over de hele wereld kantoren en boerderijen in eigen beheer. De visie van Gary en Mary is om essentiële oliën naar ieder huishouden ter wereld te brengen. Daarbij hebben ze als missie om de levende natuurenergie te steunen door een gemeenschap van heling en ontdekking te vormen. Tegelijkertijd streven ze ernaar om mensen te inspireren tot welzijn, ambitie en overvloed. Oil Minded levert hier graag een bijdrage aan.

Monique van Roekel met Gary Young

Seed to Seal proces

Young Living garandeert de topkwaliteit van haar essentiële oliën door het Seed to Seal proces. Ze controleren het hele proces van het zaadje dat de grond in gaat tot de verzegeling van het flesje met olie. Het resultaat is een puur eindproduct, waarvan je zeker weet dat het ontwikkeld is met bewuste Sourcing, Science en Standards (Bronnen, Wetenschap en Normen), de drie pilaren van Seed to Seal.

De oliën worden ingekocht bij eigen boerderijen, partner-boerderijen en gecertificeerde Seed to Seal leveranciers. Young Living heeft een uitgebreid proces met geavanceerde methoden en de modernste apparatuur om alle grondstoffen en eindproducten te testen. Kwaliteit begint op de boerderij en wordt bewezen in de laboratoria.Tegelijkertijd wordt verantwoorde productie en bedrijfsvoering in alle stappen van de toeleveringsketen gewaarborgd.Young Living is toegewijd aan ethisch en juridisch verantwoord ondernemen. Het mooie is dat alle locaties te bezoeken zijn en alle processen te bezichtigen zijn. Op deze manier kan je met eigen ogen zien hoe Young Living dit alles vormgeeft.

Young Living Foundation

Young Living behoort tot de top van de bedrijven die iets terug doen voor de maatschappij. Dit is ook terug te lezen in dit artikel van Collective Evolution. In 2009 heeft Gary Young de Young Living Foundation opgericht. Het motto is ‘We believe empowerment is the key to long-term change’ (vrije vertaling: We geloven dat het in staat stellen van mensen om iets te bereiken, de sleutel is tot verandering op lange termijn). Deze stichting is er vooral op gericht om kinderen in onderontwikkelde landen te ondersteunen. Middelen worden aangeboden om de gezondheid van deze kinderen onder controle te krijgen. Tevens biedt de stichting de mogelijkheden om het leven van de kinderen en dat van de mensen om hen heen ten positieve te veranderen. Leden van Young Living kunnen een donatie doen door het bedrag van hun bestelling af te ronden op een hele euro of zelf een bedrag te kiezen. 100% van de donaties komt direct terecht op de plekken waar ondersteuning nodig is. Young Living betaalt zelf alle kosten om de stichting haar werk te kunnen laten doen. Voor meer informatie over de projecten kun je de website van de Young Living Foundation bezoeken.

Oil Minded is een praktijk voor mindset therapie en alternatieve gezondheid voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren en stappen willen zetten in hun leven.


De essentiële oliën en aanverwante producten van Young Living bieden hierbij een natuurlijk alternatief voor gezondheid en welzijn.

Oil Minded

Young Living

Over deze website

Alle afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Topminded©. De site is met zorg voor privacy en energieverbruik geprogrammeerd door Meinster Webcoders en bevat geen cookies en geen data tracking.

De server waar deze site op draait, is klimaatneutraal. Privacy en klimaat staan hoog op onze prioriteitenlijst.