Aroma Freedom Technique

Aroma Freedom Technique (AFT) helpt je vooruit en helpt je om je doelen te bereiken.

Aroma Freedom Technique (AFT) helpt je vooruit! Stel jij jezelf doelen, maar heb je moeite om ze te bereiken? Wil jij je leven veranderen? Mag ik je dan uitdagen om verder te lezen?

Bij mindset therapie van Topminded by Oil Minded wordt er met de methode Aroma Freedom Technique gewerkt. AFT is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Benjamin Perkus. Met deze methode kun je heftige ervaringen verwerken, negatieve gedachten loslaten en beperkende overtuigingen opruimen. Hierdoor wordt het makkelijker om doelen te bereiken en dromen waar te maken. Bij deze methode worden de essentiële oliën van Young Living ingezet.

Emoties gekoppeld aan ervaringen loslaten

Als we dingen meemaken die minder plezierig zijn, wordt er door onze hersenen een negatieve emotie aan die ervaring gekoppeld. Dit gebeurt vaak al in onze jeugd en hier wordt gedurende je leven meer lading aan toegevoegd. We bouwen dan een beschermingsmechanisme op om die emotionele pijn niet meer te hoeven voelen. Daardoor vertonen we soms uitstelgedrag of verzinnen we allerlei dingen die belangrijker zijn. Hetgeen we ons voorgenomen hebben, wordt dan niet uitgevoerd.

Op hetzelfde plekje in de hersenen waar emotie aan een ervaring gekoppeld wordt, zit ook ons reukvermogen. Reuk is primair en automatisch en de hersenen kunnen geen twee dingen tegelijk. Daardoor kan je bij het ruiken van bepaalde oliën volgens een bepaald proces de emotie loskoppelen van de ervaring. Op deze manier kan je het verwerken en loslaten. Hierdoor ben je in staat makkelijker stappen vooruit te zetten. Dit is toepasbaar op alle vlakken in je leven.

Doelen en resultaten

Vind je het lastig om je een voorstelling te maken waarvoor je AFT kunt inzetten? Dan geef ik je hierbij een aantal voorbeelden, maar realiseer je dat er nog zoveel meer mee mogelijk is. Alles wat je wilt veranderen in je leven, kun je met AFT aanpakken.

Na een AFT-sessie ervaren mensen o.a.:

Wil je meer informatie? Bezoek dan de website van Topminded of neem contact met me op.

Zelf een AFT opleiding volgen?

Vind jij AFT net zo gaaf als ik en wil je zelf een kortere module volgen? Je kunt dan een van de volgende links gebruiken om je aan te melden.


In het Engels door Dr. Benjamin Perlus zelf (online): klik hier.

In het Nederlands door Hermien Rondeel (online en in person): klik hier en vermeld daarbij mijn naam: Monique van Roekel.

Oil Minded is een praktijk voor mindset therapie en alternatieve gezondheid voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren en stappen willen zetten in hun leven.


De essentiële oliën en aanverwante producten van Young Living bieden hierbij een natuurlijk alternatief voor gezondheid en welzijn.

Oil Minded

Young Living

Over deze website

Alle afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Topminded©. De site is met zorg voor privacy en energieverbruik geprogrammeerd door Meinster Webcoders en bevat geen cookies en geen data tracking.

De server waar deze site op draait, is klimaatneutraal. Privacy en klimaat staan hoog op onze prioriteitenlijst.