Schadelijke stoffen in dagelijkse producten

Steeds vaker wordt duidelijk dat onze gezondheid beïnvloed wordt door stoffen die in dagelijks gebruikte producten zitten. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste vrouwen voor het ontbijt al meer dan 80 verschillende chemicaliën aanbrengen op hun huid. In de loop van de dag wordt een lichaam zelfs blootgesteld aan meer dan 300 verschillende schadelijke chemische en synthetische stoffen.

Niet alleen in verzorgingsproducten zitten ze, maar ook in schoonmaakproducten, wasmiddelen en dergelijke. Al in 2002 stelden Teens Turning Green (tegenwoordig Turning Green) een lijst samen met de 30 meest foute stoffen (zie afbeelding hiernaast). Oil Minded daagt je uit om de ingrediënten op de etiketten van de producten die jij dagelijks gebruikt eens te vergelijken met deze lijst.

Lippenbalsem

In 2017 verscheen er nog een artikel over in het Algemeen Dagblad: ‘Pas op voor mogelijk schadelijke lippenbalsem‘. De Belgische consumentenbond raadt het af om merken als Labello en Vaseline te kopen, vanwege stoffen die schadelijk zijn als je ze inslikt. Ze zouden kankerverwekkend zijn en een negatieve invloed hebben op je hormonen, doordat je lichaam ze niet goed kan afbreken.

Luchtverfrisser

En ook in luchtverfrissers zitten veel giftige bestanddelen, zoals ook in dit artikel van de website van Mens en Gezondheid is te lezen. Klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, prikkelbaarheid en concentratiestoornissen kunnen het gevolg zijn. Maar ook klachten met betrekking tot de luchtwegen, hormonen en zwangerschap worden gemeld. Gelukkig biedt Young Living daarom bij een starterspakketeen koudwaterdiffuser van hoogwaardige kwaliteit.

Zwitserland

In Zwitserland zijn ze al zover dat homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen volledig vergoed worden via de zorgverzekering. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het echt werkt en veel kosteneffectiever is dan de reguliere geneeskunde. Dit is in het artikel op de website van Keuzevrijheid te lezen. Helaas zijn in Nederland de lobbypraktijken van de farmaceutische industrie nog te groot. Er wordt zelfs geprobeerd om homeopathie verboden te krijgen. Tros Radar heeft hier ook al eens een uitzending aan gewijd.

Verwijder deze foute stoffen uit je huis om direct gezonder te leven.

Natuurlijk alternatief

Young Living biedt een natuurlijk alternatief voor een gezonde leefstijl. De basis ligt in essentiële oliën van topkwaliteit met een therapeutische werking. Maar Young Living biedt ook aanverwante producten met vaak essentiële oliën als een van de ingrediënten, zoals massageoliën, supplementen, schoonmaakproducten, verzorgingsproducten en sinds kort ook minerale make-up.

Oil Minded is een praktijk voor mindset therapie en alternatieve gezondheid voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren en stappen willen zetten in hun leven.


De essentiële oliën en aanverwante producten van Young Living bieden hierbij een natuurlijk alternatief voor gezondheid en welzijn.

Oil Minded

Young Living

Over deze website

Alle afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Topminded©. De site is met zorg voor privacy en energieverbruik geprogrammeerd door Meinster Webcoders en bevat geen cookies en geen data tracking.

De server waar deze site op draait, is klimaatneutraal. Privacy en klimaat staan hoog op onze prioriteitenlijst.