Diffuser

De diffusers van Young Living zijn koudwaterdiffusers. Het verhitten van de olie doet namelijk de therapeutische werking teniet.

De diffusers van Young Living zijn koudwaterdiffusers. Het verhitten van de olie doet namelijk de therapeutische werking teniet.

Gebruik goedkopere diffusers afgeraden

De diffusers van Young Living zijn van hoge kwaliteit en daardoor wat prijziger. Dan zou je misschien denken, ik koop wel een goedkopere diffuser dan die van Young Living. Dat kan, maar dan is het niet aan te raden om de oliën van Young Living te gebruiken. Ze zijn namelijk te sterk voor gebruik in diffusers van goedkoop plastic. Citrusoliën in het bijzonder zijn zo sterk dat ze het plastic aantasten en afbreken. Dan ben je op een gegeven moment plastic deeltjes aan het inademen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. De diffusers van Young Living zijn daarom van hoogwaardig kunststofmateriaal gemaakt. Dat blijft onaangetast en is dus echt de moeite van de investering waard als je gezondheid je lief is.

Werking diffusers van Young Living

Elke diffuser heeft een trillingsplaatje. Door de ultrasone trillingen worden de moleculen met zo’n snelheid verplaatst, dat ze heel fijn in de lucht verneveld worden. Door het inademen, kan je lichaam de olie heel eenvoudig opnemen, zodat het snel zijn werk kan doen. De diffuser functioneert niet alleen als aromaverstuiver, maar ook als luchtbevochtiger. Doordat de diffusers met koud water werken en de gegenereerde ‘stoom’ dus ook koud aanvoelt, zijn ze veilig te gebruiken in de buurt van kinderen en dieren. Geef dieren altijd wel de mogelijkheid om de ruimte, waar een diffuser aan staat, te verlaten!

Dewdrop of Aria diffuser

Young Living levert bij de Premium Starterkit de Dewdrop diffuser of de luxere Aria diffuser (zie afbeelding hierboven). De Dewdrop diffuser heeft de vorm van een oliedruppel en kan tot vier uur doorlopend verstuiven en kan een ruimte van 30 m² beslaan. Het apparaat schakelt automatisch uit, wanneer het waterreservoir leeg is. Daarnaast heeft het blauwe ledverlichting, die bijvoorbeeld dienst kan doen als nachtlampje, maar die je ook kan uitschakelen. De nog iets stillere Aria diffuser heeft met zijn houten omkasting, glazen koepel en afstandsbediening een luxere uitstraling. Je kan de tijd instellen (1-3 uur), kiezen voor meerdere kleuren ledverlichting, ingebouwde rustgevende klanken of zelf via een USB-poort je eigen media-apparaat aansluiten en muziek afspelen. Deze diffuser heeft een capaciteit voor een ruimte van 40 m². Naast deze twee diffusers die in een starterspakket geleverd worden, heeft Young Living verschillende andere diffusers beschikbaar die los aangeschaft kunnen worden.

Zou je de diffuser eerst een keer willen uitproberen? Neem dan contact op met Oil Minded om gratis voor een paar dagen een Dewdrop ‘diffuser on tour‘ aan te vragen. Je kunt ook contact opnemen als je meer informatie wilt over de andere diffusermogelijkheden.

Oil Minded is een praktijk voor mindset therapie en alternatieve gezondheid voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren en stappen willen zetten in hun leven.


De essentiële oliën en aanverwante producten van Young Living bieden hierbij een natuurlijk alternatief voor gezondheid en welzijn.

Oil Minded

Young Living

Over deze website

Alle afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Topminded©. De site is met zorg voor privacy en energieverbruik geprogrammeerd door Meinster Webcoders en bevat geen cookies en geen data tracking.

De server waar deze site op draait, is klimaatneutraal. Privacy en klimaat staan hoog op onze prioriteitenlijst.