Hou jij van zelf doen? En ben jij lief voor het milieu? Collega Sandra de Groot van Inner Oils (Innerflow) geeft in Heerhugowaard de workshop DiY Shampoo Bars. Je maakt shampoo in vaste vorm zonder flesje. Dat betekent dus de ultieme reisgenoot (geen vloeistof), maar ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Je kunt de shampoo bar tot wel 80 keer gebruiken. Dat is drie keer vaker dan de gemiddelde fles shampoo en zo spaar je dus drie plastic flessen uit. Ik hoef je vast niet te vertellen dat dat beter is voor het milieu. Maar dat is niet het enige voordeel: de shampoo bars zijn zelf conserverend. Wat betekent dat we geen synthetische conserveermiddelen hoeven toe te voegen! Goed nieuws voor mensen die synthetische conserveermiddelen willen voorkomen. En heb je last van een gevoelige hoofdhuid? Dan zijn de shampoo bars ook een goede optie. Doordat alleen het schuim met je hoofdhuid in contact komt, hebben bijvoorbeeld mensen met eczeem een minimale kans op irritatie.

Je kunt naar hartelust je favoriete geur toevoegen met essentiële olie van Young Living. De echte “haar”-oliën Lavendel, Roosmarijn, Cedarwood, Copaiba,Tea Tree, Lemongrass, Lemon, Peppermint kan je gebruiken ter ondersteuning van een goede haargroei. En misschien wil je nog een lekkere toevoeging in de vorm van lavendel of andere droogbloemen?

Hoe gebruik je een shampoo bar? Het kan niet makkelijker; wrijf de bar tussen je natte handen en werk het schuim door je natte haar, of wrijf de bar direct over jouw natte lokken. Masseer het schuim lekker door je haren en spoel uit. Na het gebruik laat je de Shampoo Bar drogen. Je kunt ze na het drogen bewaren in een doosje of reisblikje of gewoon op een zeepschoteltje op je doucheplank.

Mag ik je uitnodigen om je aan te melden via whatsapp op 06-11284671, via een pb op Messenger (Sandra de Groot) of via het contactformulier op deze website? Er is plek voor maximaal 12 personen. Per persoon betaal je € 25,-. Ter vergelijking, bij Lush is een shampoo bar van 55 gram € 9,-. Nu maak je er 3 of 4 afhankelijk van hoe groot jij ze wilt. Uiteraard krijg je ook een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Wil jij liever met je eigen groepje apart komen? Alles is bespreekbaar wanneer jij je met 5 mensen aanmeldt.

Reserveer nu