Aroma Freedom Technique (AFT) helpt je vooruit! Stel jij jezelf doelen, maar heb je moeite om ze te bereiken? Wil jij je leven veranderen? Mag ik je dan uitdagen om verder te lezen?

Bij mindset therapie van Topminded by Oil Minded wordt er met de methode Aroma Freedom Technique gewerkt. AFT is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Benjamin Perkus. Met deze methode kun je heftige ervaringen verwerken, negatieve gedachten loslaten en beperkende overtuigingen opruimen. Hierdoor wordt het makkelijker om doelen te bereiken en dromen waar te maken. Bij deze methode worden de essentiële oliën van Young Living ingezet.

Emoties gekoppeld aan ervaringen loslaten

Als we dingen meemaken die minder plezierig zijn, wordt er door onze hersenen een negatieve emotie aan die ervaring gekoppeld. Dit gebeurt vaak al in onze jeugd en hier wordt gedurende je leven meer lading aan toegevoegd. We bouwen dan een beschermingsmechanisme op om die emotionele pijn niet meer te hoeven voelen. Daardoor vertonen we soms uitstelgedrag of verzinnen we allerlei dingen die belangrijker zijn. Hetgeen we ons voorgenomen hebben, wordt dan niet uitgevoerd.

Op hetzelfde plekje in de hersenen waar emotie aan een ervaring gekoppeld wordt, zit ook ons reukvermogen. Reuk is primair en automatisch en de hersenen kunnen geen twee dingen tegelijk. Daardoor kan je bij het ruiken van bepaalde oliën volgens een bepaald proces de emotie loskoppelen van de ervaring. Op deze manier kan je het verwerken en loslaten. Hierdoor ben je in staat makkelijker stappen vooruit te zetten. Dit is toepasbaar op alle vlakken in je leven.

Doelen en resultaten

Vind je het lastig om je een voorstelling te maken waarvoor je AFT kunt inzetten? Dan geef ik je hierbij een aantal voorbeelden, maar realiseer je dat er nog zoveel meer mee mogelijk is. Alles wat je wilt veranderen in je leven, kun je met AFT aanpakken.

 • Stoppen met roken of alcohol
 • Weerstand om te gaan sporten doorbreken
 • Uitstelgedrag aanpakken
 • Beter je grenzen aangeven
 • Van je bedrijf of werk een succes maken
 • Verlies en negatieve ervaringen verwerken

Na een AFT-sessie ervaren mensen o.a.:

 • Meer rust in hoofd en lichaam
 • Meer zelfvertrouwen
 • Betere focus
 • Duidelijke inzichten
 • Energie om aan de slag te gaan
 • Vermindering van lichamelijke klachten

Wil je meer informatie? Bezoek dan de website van Topminded of maak een afspraak voor een gratis kennismaking.

Maak een afspraak

Zelf een AFT-opleiding volgen?

Vind jij AFT net zo gaaf als ik en wil je zelf een opleiding of een kortere module volgen? Je kunt dan een van de volgende linken gebruiken en je aanmelden.

In het Engels bij Dr. Benjamin Perkus zelf (online): klik hier.

In het Nederlands bij Hermien Rondeel (online en in person): klik hier en vermeld daarbij mijn naam: Monique van Roekel.

In 2021 wil ik voor therapeuten, coaches en trainers zelf een opleiding tot mindset therapeut ontwikkelen waarbij je ook de invloed van geur op de hersenen in zet. Heb je hierin interesse? Neem dan even contact op, zodat ik je op de hoogte kan houden.

Laat een reactie achter