Aroma Freedom Technique (AFT) helpt je vooruit! Stel jij jezelf doelen, maar heb je moeite om ze te bereiken? Wil jij je leven veranderen? Mag ik je dan uitdagen om verder te lezen?

AFT is een methode die ontwikkeld is door de Amerikaanse psycholoog Benjamin Perkus. Met deze methode kun je negatieve gedachten en beperkende overtuigingen loslaten. Hierdoor wordt het makkelijker om doelen te bereiken en dromen waar te maken. Bij deze methode worden de essentiële oliën van Young Living ingezet.

Emoties gekoppeld aan ervaringen loslaten

Als we dingen meemaken die minder plezierig zijn, wordt er door onze hersenen een negatieve emotie aan die ervaring gekoppeld. Dit gebeurt vaak al in onze jeugd en hier wordt gedurende je leven meer lading aan toegevoegd. We bouwen dan een beschermingsmechanisme op om die emotionele pijn niet meer te hoeven voelen. Daardoor vertonen we soms uitstelgedrag of verzinnen we allerlei dingen die belangrijker zijn. Hetgeen we ons voorgenomen hebben, wordt dan niet uitgevoerd.

Op hetzelfde plekje in de hersenen waar emotie aan een ervaring gekoppeld wordt, zit ook ons reukvermogen. Reuk is primair en automatisch en de hersenen kunnen geen twee dingen tegelijk. Daardoor kan je bij het ruiken van bepaalde oliën volgens een bepaald proces de emotie loskoppelen van de ervaring. Op deze manier kan je het verwerken en loslaten. Hierdoor ben je in staat makkelijker stappen vooruit te zetten. Dit is toepasbaar op alle vlakken in je leven.

Doelen en resultaten

Vind je het lastig om je een voorstelling te maken waarvoor je AFT kunt inzetten? Dan geef ik je hierbij een aantal voorbeelden, maar realiseer je je dat er nog zoveel meer mee mogelijk is. Alles wat je wilt veranderen in je leven, kun je met AFT aanpakken.

 • Stoppen met roken of alcohol
 • Weerstand om te gaan sporten doorbreken
 • Uitstelgedrag aanpakken
 • Beter je grenzen aangeven
 • Van je bedrijf of werk een succes maken
 • Verlies en negatieve ervaringen verwerken

Na een AFT-sessie ervaren mensen o.a.:

 • Meer rust in hoofd en lichaam
 • Meer zelfvertrouwen
 • Betere focus
 • Duidelijke inzichten
 • Energie om aan de slag te gaan
 • Vermindering van lichamelijke klachten
AFT-sessie: investering en tijd

De investering voor een individuele sessie van 1,5 uur bedraagt € 80,-. Dit is inclusief drinken, wat lekkers en de benodigde essentiële oliën. Wil je eerst eens laagdrempelig ervaren of dit iets voor jou is? Dan kan je ook deelnemen aan een AFT-workshop met minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. De investering is dan € 27,50 per persoon inclusief drinken, wat lekkers en de benodigde essentiële oliën. Oil Minded organiseert de workshops zowel in Middenmeer als Amsterdam. Het is ook mogelijk om een dergelijke workshop bij jou thuis te organiseren als er meerdere mensen in jouw omgeving interesse hebben. Woon je niet in de buurt? Een andere optie is om een individuele sessie of workshop online te doen.

Heb je naar aanleiding van de AFT-sessie behoefte aan extra coaching? Dan kan je daarvoor ook bij Oil Minded terecht.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor een AFT-sessie? Mag ik je dan uitnodigen een bericht naar Oil Minded te sturen via het contactformulier of een Whatsapp naar 06-46345332? Hierbij kan je aangeven welke dag en welk tijdstip jou het beste uitkomen.

Maak een afspraak

Zelf een AFT-opleiding volgen?

Vind jij AFT net zo gaaf als ik en wil je zelf een opleiding of een kortere module volgen? Je kunt dan een van de volgende linken gebruiken en je aanmelden.

In het Engels bij Dr. Benjamin Perkus zelf (online): klik hier.

In het Nederlands bij Hermien Rondeel (online en in person): klik hier.

Leave a Reply